Українська правда

ЧС-2010. Голубка принесла мир "лисам пустелі" у матчі з Англією

Сергей Шемшученко — 18 червня 2010, 23:31

Збірна Англії - один з фаворитів ЧС-2010 - не змогла здолати одного з аутсайдерів першості. Команда Алжиру показала себе досить дисциплінованим колективом.

Рабаху Саадану своєю тактикою вдалося виключити з гри головного нападника "левів" - Руні. Вейн цілий матч провів у пошуках м'яча, але "знайти" його зміг лише кілька разів.

Алжир почав сміливо. Команда зі стартових хвилин не стала відходити до власних воріт. Навіть намагалися створити моменти. Так протривало близько десяти хвилин, після чого англійці повністю перехопили ініціативу.

Проте організована гра алжирців у захисті не дозволяла увійти британцям у штрафний майданчик. Були неточні удари здалеку, а також навіси, які Бугерра та його партнери вигравали.

А ближче до середини тайму африканцям вдалося закрити Англію на їхній половині поля. Особливо відзначався на лівому фланзі Зіані, з яким частенько не міг впоратися Джонсон.

Перший по-справжньому небезпечний момент стався на 33-ій хвилині. Подачу з флангу знову виграв захист Алжиру, а першим на добиванні був Лемпард, потужний постріл якого відбив Мболі. До перерви англійці ще кілька разів влучали у ствір. Та вдало діяв воротар.

У другому таймі Алжир продовжив діяти дуже впевнено. Команда "підсіла" тільки під кінець зустрічі, але навіть за такої ситуації Англія нічого не змогла зробити.

Красномовним фактом є те, що у другому таймі британці лише одного разу влучили у ствір воріт суперників. Сталося це на 71-ій хвилині, коли англійці чи не вперше виграли другий поверх, і Джеррард пробив у руки голкіперу.

Були відрізки, коли підопічні Саадана досить непогано комбінували на половині поля європейців. Та першочерговим завданням для них у цей вечір було не пропустити. І вони не пропустили!

Тепер в останньому турі перемога кожній із команд групи "C" подарує перепустку у плей-офф. Та найбільше шансів у Словенії, яку задовольнить нічия у протистоянні США й Алжиру.

P.S. У першому таймі на 12-ій хвилині показали голубку, яка вирішила присісти на сітці воріт Мболі. Можливо, саме ця птаха принесла нічию "лисам пустелі".

ІВНПМО
1Словенія21103-24
2США20203-32
3Англія20201-12
4Алжир20110-11