Українська правда

Всесвітній Олімпійський день бігу відбудеться в Івано-Франківську

Сергей Шемшученко — 18 червня 2010, 12:57

Всесвітній Олімпійський день бігу відбудеться в Івано-Франківську.

За ініціативи Національного олімпійського комітету, в обласному центрі стартують легкоатлетичні змагання. Взяти участь у них зможе кожен охочий, тому організатори очікують понад півтисячі спортсменів.

Для участі в Олімпійському дні бігу до Івано-Франківська завітають спортивні делегації з кожного району Прикарпаття. Крім того, почесними учасниками дійства будуть місцеві олімпійці. Очікується, що у змаганнях візьмуть участь метальниця спису Тетяна Ляхович, багатоборець Роман Месик, боксер Сервін Сулейманов, лижники Богдана Мацьоцька та Володимир Бощук. Всі вони бігатимуть у футболках з олімпійською символікою, прізвищем і переліком олімпіад, в яких брали участь. У такий спосіб олімпійці пропагуватимуть спорт і здоровий спосіб життя серед мешканців Івано-Франківська, - каже начальник обласного спортуправління Роман Вірастюк.

Олімпійський день бігу відбудеться в кожному районі Івано-Франківської області. Його учасники змагатимуться на різних дистанціях залежно від віку. Легкоатлетів заохочуватимуть різноманітними призами та нагородами. Серед подарунків - футболки, кепки, спортивні костюми, вимпели та значки. Крім того, Національний олімпійський комітет закупив навчальні посібники, в яких зібрано інформацію про спортивні досягнення України. Цю літературу передадуть для шкільних бібліотек області, - каже голова регіонального відділення НОКу Мирослав Карабін.

У зв'язку з проведенням Олімпійського дня бігу в суботу в обласному центрі, на центральних вулицях, буде обмежено рух транспорту. З 10.00 до 14.00 перекриють вулиці Грушевського, Курбаса та площу Міцкевича, - пише ТРК "Вежа".