Українська правда

Юссуф: Нас попереджали, що греки, як і італійці і турки, вони майстри симулювання

Сергей Шемшученко — 18 червня 2010, 08:49
Український Лівінгстон - піонер Африки Микола Васильков, ведучий програми "Третій Тайм" на телеканалі ICTV, взяв інтерв'ю для "Чемпіона" у київського динамівця Айїли Юссуфа у місті Блюфонтейн відразу по завершенні гри Нігерія-Греція.

Айїла, ти знову не грав, в чому причина?

Лагербак мене налаштовував вийти на заміну, якщо рахунок буде позитивним для нас. Проте під час гри ви же бачили, що відбулося? У нас вилучили одного гравця, і уже змінився той сценарій, на який ми розраховували.

Ти вважаєш, це вилучення Кайта зламало гру?

А ви так не вважаєте? Ми не вміємо грати тільки від оборони, ми атакувальна команда. Греки просто використали більшість, проте якби суддя залишив повні склади, то такого не сталося б. Ми контролювали матч, вели в рахунку. Як можна було на ровному місці давати вилучення. Ми ж не жорстоко, не те що ненавмисно, а взагалі. У нас дуже коректна команда.

Тобто, вилучення Кайта незаслужене?

Звичайно, коментувати після гри дії судді погано. Однак там було порушення двох сторін. Спочатку грек пхнув Сані м'ячем у живіт, а потім той лише підняв ногу, навіть не вдарив суперника, а суддя уже поліз у кишеню за червоною карткою. Нас попереджали, що греки, як і італійці і турки, вони майстри симулювання. Проте тут все відбулося на очах арбітра, хіба він не бачив, що ніякого насильства нема?

Як тобі африканська погода цього червня?

Мені, ви же знаєте, звична така погода. Там, де я граю, така погода більшу частину року! Проте ми про погоду на чотири дні забудемо. Наше завдання перемогти Корею 2:0 за будь-якої погоди, навіть за снігу і повінні.