Українська правда

Зустріч КХЛ і ФХУ: "Будівельник" може зіграти з московськими клубами

Сергей Шемшученко — 12 червня 2010, 19:10

Континентальна хокейна ліга та Федерація хокею України досягли згоди у питанні проведення матчів КХЛ на території України.

Таке рішення ухвалене в результаті візиту офіційної делегації КХЛ у складі віце-президента ліги з хокейних питань Володимира Шалаєва та директора з питань організації та проведення спортивних заходів Дмитра Курбатова.

"Я зустрічався з Анатолієм Брезвіним. Ми обговорили низку питань, які стосувалися вступу української команди до КХЛ. Гадаю, що ця зустріч була плідною для обох сторін. В усякому разі, ми дивимося в наше спільне майбутнє з оптимізмом", - сказав Шалаєв, слова якого наводить сайт ФХУ.

Також віце-президент КХЛ вислови своє занепокоєння ситуацією, яка склалася навколо реконструкції київського Палацу спорту.

"Ми відвідали Палац спорту і, зізнаюсь, рівень оптимізму зменшився. Видно, що підготовчі роботи ведуться, але цього замало. Нам потрібно знати точні дати початку та завершення реконструкції".

Віце-президент Федерації хокею України В'ячеслав Завальнюк повідомив про вимоги Федерації до хокейного клубу "Будівельник":

"Перед всіма командами, які мають намір виступати в чемпіонатах інших країн ми ставимо вимогу участі команди в чемпіонаті України. Також не забуваємо ми і про дитячо-юнацьку школу. Ми хочемо, щоб молоді хокеїсти бачили перспективу свого розвитку саме в Україні і не від'їжджали закордон. Тому співпраця ХК "Будівельник" з однією із ДЮСШ була б дуже доречною", - сказав він.

Володимир Шалаєв заявив про можливу зміну Дивізіону, в якому виступатиме українська команда.

"У нас є намір перевести київську команду у Дивізіон Боброва, де суперниками "Будівельника" стануть московські клуби - ЦСКА, "Спартак" та "Динамо", - пітерський СКА та ризьке "Динамо". Такий крок викликав би величезний ажіотаж в Україні та й у Москві, повірте, встигли засумувати за українськими командами. Проте це рішення ще не прийняте і остаточно про переведення "Будівельника" в Дивізіон Боброва говорити зарано", - додав він.