Українська правда

Прищепа: Наша країна взагалі відрізняється крайньою несправедливістю

Сергей Шемшученко — 29 березня 2010, 13:01

Титулована українська спортсменка Марина Прищепа, чотириразова чемпіонка світу з самбо, чемпіонка світу із сумо та віце-чемпіонка світу з дзюдо досі не має власного житла.

Про це Марина розповіла в інтерв'ю "Киевскому телеграфу".

"Незважаючи на всі мої медалі й титули, я живу в гуртожитку. Іноді здається, що доцільніше не до змагань готуватися, а сидіти під кабінетами. Просити, чекати, знову просити і знову чекати. Як показує практика, це один із найбільш діяєвих методів. Коли чиновнику набридає постійна присутність прохача, він починає щось робити.

Тільки дуже вже багато часу це забере. Оскільки я з багатодітної сім'ї (у нас четверо дітей, всі - дівчата) у мене є всі підстави отримати житло. І документи вже давно готові. Але далі обіцянок справа не йде. Сумно. Наша країна взагалі відрізняється крайньою несправедливістю. Адже багато хто отримав квартири за набагато менші досягнення.

Звідси і приходять думки про завершення кар'єри. На призових грошах у дзюдо заробити на квартиру просто нереально. За друге місце (на чемпіонаті світу) наша держава виплатила мені 29 тисяч гривень.

І я майже все витратила на відновлення - пройшла три курси. Один курс підвищення імунітету коштує тисячу доларів. Як можна за таких розкладів відкласти на квартиру?!", - нарікає Марина Прищепа.