Українська правда

Харків починає готувати волонтерів до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 15 березня 2010, 14:44

Для роботи під час Євро-2012 у Харкові планують залучити близько 7500 волонтерів.

Про це під час координаційної наради по роботі з волонтерами, яка нещодавно відбулася в Харкові, заявила заступник Харківської облдержадміністрації Людмила Бєлова, повідомляє видання "Городской Дозор".

За словами заступника голови Харківської обласної ради Миколи Тітова, власними силами організувати змагання Чемпіонату Європи з футболу - неможливо, а тому у "першій столиці" для роботи під час єврочемпіонату готуватимуть добровольців.

Під час наради начальник з роботи з волонтерами МОК «Євро-2012 Україна» Андрій Банцер провів презентацію волонтерської роботи на заходах, подібних футбольному єврочемпіонату. Представник МОК відзначив, що, якщо на Євро-2008 на одне волонтерське місце претендувало 3-4 людини, то в Україні кандидатів буде щонайменше у три рази більше. Реєстрацію потенційних волонтерів Євро-2012 проводить сайт УЄФА.

Андрій Банцер нагадав, що зони роботи і відповідальності волонтерів, які представлятимуть Харків і Союз європейських футбольних асоціацій, будуть розділені. Волонтери УЄФА працюватимуть на об'єктах розміщення родини УЄФА. Місцеві волонтери - на усіх інших об'єктах.

"Програми напрямків волонтерства на Євро-2012 - найрізноманітніші: від роботи водієм до організації "допінг-контролю", - розповів посадовець.

За словами Людмили Бєлової, Харків має достатньо навчальних закладів, а отже й великий людський ресурс, для підготовки волонтерів за усіма сімнадцятьма можливими напрямками.

Інформаційний центр "Україна-2012"