Українська правда

Двоє тхеквондистів вибороли ліцензії на Юніорську Олімпіаду

Сергей Шемшученко — 12 березня 2010, 11:40

Юніорська збірна України з тхеквондо ВТФ повернулась з Мексики, де взяла участь у двох важливих міжнародних стартах: ліцензійному турнірі до І Юнацьких Олімпійських ігор та чемпіонаті світу серед юніорів.

Гідно виступивши на цих змаганнях, українці привезли з мексиканського міста Тіхуана і ліцензії, і медалі.

Путівки на перші в історії змагання юніорів під знаком п'яти кілець, які з 14 по 26 серпня цього року проходитимуть в Сінгапурі, вибороли тут два українські спортсмени: Максим Домінішин, який в ваговій категорії до 73 кг посів у ліцензійному турнірі третє місце, та Ірина Ромолданова, яка в категорії до 44 кг стала шостою.

Ще одне досягнення Ірини - "бронза" чемпіонату світу, яка стала єдиною нагородою у скарбничці збірної України на юніорській першості Планети в Мексиці.

Загалом, участь у цьогорічному чемпіонаті світу з тхеквондо ВТФ серед юніорів взяли 696 спортсменів з 97 країн. Перше місце серед чоловічих команд посіла національна збірна Ірану з трьома золотими, однією срібною та однією бронзовою медаллю. За ними - Корея, яка із трьома нагородами найвищого ґатунку і однією "бронзою" вперше за 16 років не стала першою у чоловічих юніорських змаганнях світової першості. Далі - команди Туреччини, Росії та Мексики.

Серед жінок найкращими були кореянки, на чиєму рахунку чотири "золота", два "срібла" та одна "бронза". Друге місце посіла команда Китаю, за нею - Туреччина, США та Хорватія, повідомляє НОК України.