Українська правда

Романов: Ми не заслуговували на поразку від Азербайджану

Сергей Шемшученко — 29 січня 2010, 20:07

Збірна України з футзалу нічим не поступалася азербайджанцям у чвертьфіналі чемпіонату Європи (нагадаємо, підопічні Геннадія Лисенчука програли кавказцям у серії післяматчевих пенальті 4:2).

Таку думку висловив гравець збірної України Михайло Романов в інтерв'ю сайту "Енергії".

"Перед грою з Азербайжаном розумів, що Бог нам дає такий шанс, якого не буде в найближчі п'ятдесят років. У півфіналі ми не потрапляли на збірну Росії, а з португальцями нам було б грати легше. Загалом, усе складалося так, аби ми повернулися додому з медалями. До сих пір у мене подавлений стан і не можу собі пояснити, що такий шанс я і моя команда втратили.

По грі ми не заслуговували поразку. У другому таймі ми були на голову сильнішими за свого суперника. Могли усе завершити в основний час, все-таки мали чимало гольових моментів, які не реалізували. А серія післяматчевих пенальті - лотерея, у якій сильнішим виявився суперник", - згадує гру Михайло.

"Загалом, чемпіонат в Угорщині багатий на сенсації. Ніхто не думав, що в півфіналі буде Чехія та Азербайжан, Португалія та Іспанія. На перші дві команди, мабуть, ніхто б перед чемпіонатом Європи ставок не робив. Усі чекали в півфіналі Іспанію, Італію, Україну, Росію, Португалію. Саме ці п'ять команд мали боротися за чотири місця в півфіналі".

На думку Романова, збірній Азербайджану допомогла натуралізація іноземних гравців.

"Це неправильно, адже чемпіонат Європи стає чемпіонатом світу. Майже у кожній команді є натуралізовані бразильці або легіонери з інших країн. У складі Росії в Угорщині виступали два бразильці, однак там вони не зіграли ключової ролі, адже Росія вилетіла у чвертьфіналі.

Свою роль вони зіграли у збірній Азербайжану. Без них ця команда взагалі б не вийшла з групи. Це питання піднімали на чемпіонаті Європи. УЄФА буде з цим боротися. З наступного чемпіонату Європи хочуть дозволити грати лише двом легіонерам, які грають у чемпіонаті цієї країни не менше п'яти років. Такий варіант був би правильним", - каже Михайло.