Українська правда

Українці – чемпіони світу з пляжного волейболу

Сергей Шемшученко — 28 січня 2010, 18:48

Запоріжець Сергій Попов і сумчанин Валерій Самодай завоювали золото на чемпіонаті світу з пляжного волейболу серед юніорів віком до 19 років, який проводився в Туреччині.

У фіналі українці перемогли росіян, пише "Новая".

"Така конкуренція навіть на молодіжному рівні, що словами не передати. Найскладніший поєдинок у нас з Валерієм був у півфіналі проти німецької пари Міхель Баргманн / Фелікс Квекке. Підтекст був очевидним - на старті, в групі, ми з ними два сети билися з перемінним успіхом - 21:15, 19:21. Лише на короткому тай-брейку змогли перебороти - 15:8", - розповів Сергій Попов.

"Зрозуміло, що суперники прагнули реваншу, та й виграш гарантував медаль. Цей поєдинок ми могли програти одним ударом або однією помилкою в трьох епізодах. Але, мабуть, пані Фортуна вирішила взяти наш бік - 20:18 у вирішальній партії.

Що стосується хлопців з Росії, то чвертьфінал і фінал виявилися приблизно одного напруження. У цьому жанрі волейболу результат 2:0 зовсім не говорить про простоту боротьби. Артем Кучеренко та В'ячеслав Красильников, а також фіналісти Руслан Биканов та Андрій Болгов по-своєму чіпкі", - додав волейболіст.

Втім, зіркової хвороби у Попова і Самодая не виникає.

"Виключено. Ми не розслабилися, коли в 2008 році перемогли на першості Європи U-18. Намагаючись закріпитися у "дорослому" волейболі, потрібно багато працювати, щоб підтвердити свій клас на новому рівні", - підсумував Сергій.