Українська правда

Ігри чемпіонів: у Києві визначали переможців

Сергей Шемшученко — 24 грудня 2009, 08:35

Унікальні загальноукраїнські шкільні спортивні змагання "Біола Ігри чемпіонів" цими днями відбуваються у Києві. Учні усіх столичних шкіл у веселих і запальних спортивних конкурсах визначають команди, які претендуватимуть на вихід до фіналу Ігор чемпіонів. Діти від змагань у захваті. Вони кажуть, що такі старти дозволяють їм відчути смак перемоги, прилив адреналіну, поспілкуватися з учнями інших шкіл і знайти нових друзів.

Ще одна унікальність змагань - активна участь в проекті зіркових українських спортсменів. Олімпійські чемпіони та призери на всіх етапах - від регіональних до фінальних знаходяться поруч із дітьми. Вони судять, визначають найкращих і дають поради.


В ці дні у Києві свій величезний спортивний досвід учасникам передавали олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Валерій Гончаров, олімпійська чемпіонка з боротьби Ірина Мерлені та призерка Олімпіади у стрибках у воду Ганна Сорокіна. Гончаров взагалі каже, що по доброму заздрить учасникам стартів:

"В моєму дитинстві не було таких цікавих змагань. Це дуже корисні ігри. Вони виховують в дітях командний дух, що потім допоможе їм у дорослому житті. І безперечно дуже важливо, що в таких змаганнях діти відчувають, що займатися спортом приємно, цікаво і корисно!".

Організатори ж ігор чемпіонів упевнені, що ці змагання надзвичайно важливі для країни. Адже вони пропагують заняття спортом і здоровий спосіб життя для молоді. Так співзасновниця одного зі спонсорів змагань "Інтер-атлетики" Олена Івасик каже: "Кожні батьки мріють, щоб їхні діти займалися спортом, змагалися у теплих залах в таких цікавих конкурсах. Саме такі старти роблять наших дітей здоровими і впевненими в собі. А діти - це майбутнє нашої країни!"

Новорічні старти у Києві та інших регіонах України відкрили вже четвертий сезон "Біола Ігр чемпіонів". Навесні на дітей чекають відбірні обласні змагання. А фінальний етап загальнонаціонального шкільного спортивного руху традиційно відбудеться в Артеку влітку наступного року.