Українська правда

Суркіс порівняв себе з Михайличенком

Сергей Шемшученко — 14 грудня 2009, 16:54

Президент федерації футболу Григорій Суркіс порівняв себе з тренером національної збірної після вирішального матчу.

Про це керівник ФФУ заявив на прес-конференції у Києві, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Почуваю себе як тренер національної збірної, яка після важкої виснажливої гри досягла бажаного результату. Це табло, і на табло ми маємо омріяну четвірку. Це як вдруге після Кардиффа здобути Євро-2012", - сказав Суркіс.

"Однак, я не хотів би пережити нової серії пенальті. Як це було 13 травня у Бухаресті, адже в УЄФА може скластися неправильне враження про те, що створення рукотворних перешкод, а потім їх подолання є чи не найбільш характерною особливістю підготовки до чемпіонату Європи з футболу", - розповів керівник федерації.

За словами Суркіса, презентований у Києві логотип є обличчям турніру. "На ньому не має бути хорошої міни при поганій грі. У нас не має бути поганої гри", - наголосив він.

Також Суркіс розповів, що ж треба викорінити з українців.

"Мене дуже неприємно вразило питання журналіста: "За яких умов Платіні зможе поставити під сумнів проведення Євро-2012 в Україні?" Цей хворобливий комплекс неповноцінності треба негайно викорінювати з масової свідомості", - сказав президент ФФУ.

За його словами, міста, який приймають турнір, стають унікальними полігонами для випробування нових форм організації роботи і управління всіма важелями підготовки до чемпіонату Європи.