Українська правда

Збірна України - п'ята на Всесвітній Гімназіаді

Сергей Шемшученко — 14 грудня 2009, 13:42

Збірна України з легкої атлетики посіла на Гімназіаді в Катарі п'яте місце.

В останній день змагань на українська скарбничка поповнилася ще однією нагородою Нарешті медаль найвищого ґатунку дісталася і нашим юнакам. Першим в секторі для стрибків у висоту був Андрій Ковальов. Наш юнак був єдиним, кому підкорилася висота 2,05 м , пише сайт федерації легкої атлетики України.

Цікаво, що у цій дисципліні організаторам довелося вручити одразу три срібні нагороди атлетам, які з першої спроби подолали висоту 2 метри рівно. До речі, цю висоту Андрій Ковальов подолав з третьої спроби, так само, як і свою переможну.

У заліку здобутих медалей Україна посіла п'яте місце в легкоатлетичній програмі Гімназіади. На рахунку наших юних атлетів - 8 нагород (3 золоті, 3 срібні, 2 бронзові)

На першій сходинці Всесвітні Ігри Школярів закінчили французи - 15 медалей (6-4-5). Другими були італійці - 14 нагород (5-4-5). Третя позиція у росіян - 14 нагород (5-3-6). Збірна Китаю, що фінішувала на четвертій позиції в своєму активі має стільки ж нагород, як і українці - 8, але у наших суперників 3 золота, 4 срібла і одна бронза.