Українська правда

Бубка прозвітував за перефінансування спорту

Сергей Шемшученко — 11 грудня 2009, 16:52

На розвиток олімпійських видів спорту цьогоріч виділено коштів на 60 відсотків більше, ніж передбачалося.

Про це заявив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка під час ХХІII генеральної асамблеї НОК, повідомляє Укрінформ.

"Замість 7 мільйонів гривень було залучено 12", - повідомив президент комітету.

"За 63 дні до старту Олімпійських ігор у Ванкувері НОК України спільно з Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту, федераціями та спортивними товариствами здійснено низку організаційно-практичних заходів по створенню необхідних організаційних, фінансових, матеріально-технічних, медико-біологічних умов для ефективної підготовки збірних команд", - сказав Бубка.

"У повному обсязі профінансовано виступи спортсменів у відбіркових змаганнях на зимову Олімпіаду, і нині 18 атлетів уже вибороли ліцензії на Ігри. Це дає нам всі підстави сподіватися, що до завершення кваліфікаційних стартів, а саме до 17-го січня, майже 50 спортсменів здобудуть перепустки до Ванкуверу", - розповів заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак

Загалом, за словами Мирослава Дутчака, на Іграх, що відбудуться з 12 по 18 лютого 2010 року, національна збірна України братиме участь у 10 видах спорту з 15 представлених на цих змаганнях.

Головними претендентами на нагороди у нашій команді є біатлоністки, лижниця Валентина Шевченко, пара фігуристів Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов, санниця Наталія Якушенко. Тренери збірної розраховують також на вдалий виступ у фрістайлі Станіслава Кравчука.