Українська правда

Шість видів спорту домовилися про спільний захист інтересів

Сергей Шемшученко — 11 грудня 2009, 12:39

Найпопулярніші європейські види спорту об'єднують зусилля задля подальшого розвитку, популяризації та захисту своїх інтересів.

Про це було офіційно заявлено у колективній угоді, яку підписали голови європейських федерацій футболу (UEFA), баскетболу (FIBA Europe), гандболу (EHF), хокею (IIHF), регбі (FIRA-AER) та волейболу (CEV):

"Європейські командні види спорту висловлюють бажання співпрацювати з Європейським парламентом, Радою Європейського союзу та Комісією Європейського Союзу з метою подальшого розвитку спорту у Європі на засадах професіоналізму, відповідальності та демократії", - йдеться у рішенні, текст якого наводить прес-служба ПРЛ.

"Створення ETS, безсумнівно, піде на користь розвитку регбі та інших видів спорту, федерації яких підписали колективну угоду. Той факт, що спорт є сферою діяльності, у якій мають діяти особливі закони, багато хто усвідомив ще у 1995 році у зв'язку з так званою "Справою Босмана", що докорінно змінила обличчя європейського клубного футболу", - заявив віце-президент Федерації регбі України Владислав Булгаков.

"Цілком слушною є думка, що система спорту має діяти за власними принципами, і саме ці принципи буде захищати ETS", - впевнений він.