Українська правда

Платіні чекає висновків експертів щодо України

Сергей Шемшученко — 5 листопада 2009, 15:35

УЄФА прийме остаточне рішення щодо участі України в організації чемпіонату Європи з футболу-2012 у грудні нинішнього року.

Про це у четвер, 5 листопада, у Брюсселі заявив президент УЄФА Мішель Платіні на прес-конференції за підсумками зустрічі з Президентом Єврокомісії Єжи Бузеком, пише Укрінформ.

Відповідаючи на запитання журналістів, Мішель Платіні зауважив, що два місяці тому відвідав чотири міста у Польщі і зробив висновок, що підготовка відбувається нормально, організаційний комітет працює добре. УЄФА все ще чекає від Польщі відповіді на питання щодо підготовки стадіонів, але президент УЄФА висловив упевненість, що в Польщі "все під контролем".

"Що стосується України, ви знаєте, що ми вже три місяці чекаємо на певні відповіді на багато питань по Україні. Ми приймемо останнє і остаточне рішення в Португалії під час засідання виконавчого комітету УЄФА у грудні.

Зараз ми чекаємо на доповіді від великої кількості експертів, які направлені в Україну для того, щоб з'ясувати, чи добрими є справи з підготовкою споруд для розміщення, чи все в порядку з транспортуванням. Я не маю сумнівів щодо стадіонів, але решта питань є дещо складнішими. Ми приймемо рішення щодо цього у грудні в Португалії", - заявив Платіні.

Зі свого боку, Президент Європарламенту Єжи Бузек зауважив, що сподівається на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 у Польщі та Україні за погодженим раніше планом.

"Як зауважив президент УЄФА, важливо знати, що все знаходиться під контролем. У Польщі спостерігається добрий прогрес у підготовці до чемпіонату. Хотілося б також, щоб усе добре з підготовкою було в Україні, відповідно до поставлених завдань.

Ми сподіваємося на те, що все відбуватиметься так, як і планувалося раніше. У Польщі це вже очевидно - там не буде зривів, але ми також хотіли б, щоб у такій же мірі очевидною була й готовність в Україні", - сказав Президент Європарламенту.