Українська правда

Китай візьме участь у підготовці Євро-2012 в Україні

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2009, 10:53

Український Уряд підписав низку угод з Китаєм, частина яких безпосередньо стосувалася участі китайських інвестицій у підготовці проведення Євро-2012 в Україні.

Зокрема, було підписано угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Китаю про розвиток співробітництва у сфері будівельної інфраструктури, пише "Інформаційний центр "Україна-2012" за інформацією Управління у зв'язках із ЗМІ СКМУ.

З української сторони документ підписав Міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, з китайської - Заступник Міністра комерції КНР Фу Цзиін.

Прем‘єр-міністр Юлія Тимошенко зазначила, що наразі для України одним із стратегічних завдань є підготовка до Євро-2012 і, зокрема, об'єднання зусиль з Китаєм щодо реалізації спільних інфраструктурних проектів.

За її словами, останнім часом між Україною та Китаєм спостерігається динамічне поглиблення співпраці в усіх взаємовигідних напрямках.

Той факт, що в урядових переговорах між Україною та Китаєм беруть участь керівники потужних бізнес-корпорацій свідчить про те, що двостороння співпраця матиме позитивний кінцевий результат.