Українська правда

Ющенко у Польщі підписав Дорожню карту

Сергей Шемшученко — 9 вересня 2009, 19:25

Головним результатом державного візиту 7-8 вересня президента України до Польщі стало підписання "Дорожньої карти українсько-польського співробітництва на 2009-2010 роки".

На цьому наголосила прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба глави держави.

За її словами, Дорожня карта детально окреслює основні напрямки та концептуальні підходи співробітництва, засвідчує тотожність підходів України та Польщі до основних питань європейської інтеграції, перспектив співробітництва у сфері безпеки, енергетики, економічної кооперації, зокрема, у галузі сільського господарства та підготовки інфраструктури двох країн до проведення Євро-2012, упорядкування та вдосконалення прикордонного та міжрегіонального співробітництва.

"Політичний діалог на усіх рівнях між нашими країнами є одним з найактивніших у Європі та світі, що навіть створює підстави для деяких експертів та оглядачів говорити про утворення на Сході Європи тандему, що нагадує франко-німецький", - сказала прес-секретар.

"Українсько-польський діалог є хорошим прикладом того, як політичні еліти народів, які мають складну історію взаємин, демонструють волю до примирення і єднання, толерантно ставляться при цьому до права партнера мати свою власну думку про події минулого і події сьогодення", - зазначила Ванникова.

За її словами, одним із практичних свідчень конструктивної налаштованості обох країн робити кроки назустріч один одному є передача Українського народного дому у м.Перемишль українській громаді міста.

Укрінформ