Українська правда

Штанге: На своєму полі ми повинні перемогти

Сергей Шемшученко — 9 вересня 2009, 14:38

Головний тренер збірної Білорусі Бернд Штанге висловив впевненість, що його команді по силам переграти українську збірну у матчі відбору до ЧС-2010 року, що пройде у середу в Мінську.

"Збірна України в останні роки, безумовно, виступає на сильніше нас. У тому числі і завдяки більш високому рівню національного чемпіонату, в якому є такі сильні клуби, як київське "Динамо" і донецький "Шахтар". Однак на своєму полі ми повинні перемогти - щоб порадувати уболівальників і довести, що команда прогресує.

Боятися суперників не варто, шанс у нас є. Збірній України теж обов'язково потрібно вигравати, і нам треба використовувати будь-як помилку її оборони. Щоб досягти успіху, необхідно бути в гарній формі, і на тренуваннях робимо усе для цього. Ми повинні зіграти краще, ніж у Хорватії", - цитує тренера "Прессбол".

Також Штанге розповів, що він давно знайомий з наставником синьо-жовтих Олексієм Михайличенком.

"Знаємо з Михайличенком один одного, якщо не помиляюся, з 1985 року. Коли я керував збірною ГДР, вона зустрічалася з командою Радянського Союзу, в якій Михайличенко виконував одну з головних ролей. Відношуся до його з великою повагою, це відмінний у минулому футболіст і прекрасний тренер. Ми завжди добре спілкувалися - і по телефону, і при зустрічах..."