Українська правда

Білоруський облом ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 9 вересня 2009, 23:59

Вимучена нульова нічия у матчі відбору до ЧС-2010 року з командою Білорусі може поставити хрест на шансах збірної України на друге місце в групі 6 та виходу до плей-офф. Збірна Англії своє завдання у грі із Хорватією виконала, розгромивши Срну і його язикатих партнерів з рахунком 5:1.

Тепер залишається сподіватися на диво у Дніпропетровську з тими ж таки британцями для яких ця гра лише формальність, оскільки путівку в ПАР вони вже забронювали.

Зважаючи на якість гри команди Олексія Михайличенка у відборі до ЧС-2010 в перемогу над Англією не особливо віриться, але якщо підключити у свідомість дуже велику долю оптимізму та весь патріотизм, то сподівання на поїзду на ЧС-2010 знову відродилися.

Якщо в деяких матчах відбору нам ще й щастило, і ми вигравали на фарті в тих же білорусів чи казахів, то тепер в нас інша мета. Нам щастить, що ми не пограли білорусам.

Команда Берна Штанге у середу повністю переграла українців, лише тільки не забили. Глєб поодинці возив трьох-чотирьох наших гравців, ставши справжнім лідером білоруської команди. В української збірної такого гравця не знайшлося. Мілевський і Шевченко тягнули весь матч ковдру лише на себе, жертвуючи командами діями.

Та й загалом функціональний стан української команди був жалюгідним. Чи не перегуляли хлопці на 60-річчі у Григорія Суркіса, після тріумфальної перемоги над Андоррою в суботу?

Білорусь на Андорру зовсім не схожа. Це мали зрозуміти не тільки гравці української команди, але й Михайличенко. Схоже, що не дійшло.

Єдине, що залишилося в українців у порівнянні з грою з андоррцями, так це бажання, але як грати з білорусами, які пресингують, закрили фланги, не підпускають у штрафну, гостям так і не судилося зрозуміти. Поодинокі моменти біля воріт Жевнова вміло транжирив Мілевський, який постійно перетримував м`яч, падав у штрафній і поза її межами, але злий суддя угорець чомусь не свистів... Хоча й не варто було очікувати три пенальті як у грі в суботу. Забити ж в цей вечір українці були не спроможні.

Лише з виходом Назаренка дещо налагодилася гра в центрі поля, а до цього це були володіння Глєба і компанії. Ставка Михайличенка на швидкі фланги не спрацювала. Два чи три гравці зустрічали Ярмоленка, Кобіна чи Гусєва і їх вся майстерність залишилася лише в минулій грі з карликовою Андоррою.

Навіть коли залишалося грати останні 10 хвилин синьо-жовті не зуміли зіграти через не можу, піти ва-банк. Не зумів це зробити і Михайличенко, який, мабуть, підраховував, а скільки ж очок буде потрібно набрати, якщо Англія все-таки переможе Хорватію...

На останні 4 хвилини Михайличенко кинув у гру Вороніна, хоча ця заміна могла бути б актуальною ще на початку другого тайму.

На цьому досить. Шанси залишаються, але від такої безпорадної гри з кожним матчем задаєшся запитанням: а тренер хто?

Момент Гая

Огляд матчу