Українська правда

Мазурик переміг на Супер Гран-Прі у Стокгольмі

Сергей Шемшученко — 2 серпня 2009, 12:11

Українець Максим Мазурик став переможцем в секторі для стрибків з жердиною серед чоловіків на змагання серії Супер Гран-Прі у Стокгольмі. Наш спортсмен подолав висоту 5м61см з першої спроби і розділив перше місце разом з господарем турніру шведом Єспером Фрітцом.

Другим в секторі для метання спису серед чоловіків фінішував Олександр П'ятниця, котрий послав снаряд на позначку 79м15см. У підсумку українець поступився лише дворазовому олімпійському чемпіонові Андреасу Торкілдсену - 86м85см.

Третім на фініші чоловічого забігу на 800 метрів був Олександр Осмолович, котрий пробіг два кола олімпійським стадіоном Стокгольма за 1:47.35. Попереду Сашка фінішували кенієць Боаз Лаланг - 1:47.11 та олімпійський чемпіон Афін росіянин Юрій Борзаковський - 1:47.34.

На дистанції 1500 метрів серед жінок п'ятий результат показала фіналістка Пекіна Анна Міщенко - 4:06.45. Срібна призерка чемпіонату світу в Осаці та пекінської олімпіади Ірина Ліщинська зійшла з дистанції.

Чемпіонка України зі стрибків у довжину Вікторія Молчанова в секторі для стрибків у довжину серед жінок була десятою. При чому результат Віка показала з вітром, що перевищував норму +2.6м/с.

DNGalan - змагання серії Супер Гран-Прі, що майбутнього року увійдуть до Діамантової легкоатлетичної Ліги, з 1994 року роздають свої діаманти кожному атлетові, котрий встановить новий рекорд Олімпійського стадіону в столиці Швеції. Це останній старт Всесвітнього легкоатлетичного туру перед чемпіонатом світу в Берліні, повідомляє ФЛАУ.