Українська правда

Ющенко стурбований фінансуванням Євро-2012

Сергей Шемшученко — 13 липня 2009, 16:49

Президент України Віктор Ющенко провів у понеділок нараду на тему проблем підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, на якій висловив стурбованість із приводу недостатнього фінансування необхідних проектів і програм.

"Президент України стурбований темпами фінансування", - цитує прес-секретаря президента України Ірину Ваннікову РІА "Новини".

Ющенко підкреслив, що витрати на підготовку до чемпіонату в державному бюджеті на поточний рік складають 7,2 млн. гривень. Однак стабілізаційний фонд, що повинний був забезпечити фінансування в обсязі близько 4,5 млн. гривень, не сформований.

"У ньому немає жодної копійки коштів", - сказала Ваннікова.

Спецфонд міністерства транспорту і зв'язку, що передбачався в обсязі 2,4 мільярди гривень для фінансування об'єктів чемпіонату Європи -2012, також не сформований і "перебуває на нульовому рівні".

За словами Ваннікової, головною проблемою підготовки до чемпіонату президент вважає недофінансування відповідних програм.

"За півроку (підготовка) Євро-2012 профінансована на 5%", - сказала Ваннікова.

За її словами, президент закликав учасників наради знайти спосіб рішення цих проблем разом з національним банком і міністерством фінансів, знайти фінансові ресурси, які б на 100% забезпечили б фінансування всіх програм і проектів.