Українська правда

На "Донбас Арені" розпочали встановлювати турнікети

Сергей Шемшученко — 13 липня 2009, 14:13

У п'ятницю, 10 липня, на Донбас Арені розпочалося встановлення електронних турнікетів. Перший апарат зайняв своє місце з південного боку стадіону.

Як розповів Всеволод Прокопенко, інженер із систем радіочастотних ідентифікацій компанії "ДIСС", уболівальник, прийшовши на матч, вставляє в спеціальний зчитувальний пристрій квиток або абонемент, після чого відбувається зчитування інформації. Дані потрапляють у загальну базу й обробляються, і, якщо все зроблено правильно, ручки турнікета провертаються, пропускаючи людину всередину стадіону.

Турнікет, за словами фахівців, являє собою своєрідний мінікомп'ютер, підключений до загальної локальної мережі стадіону.

Після того як входи на стадіон будуть обладнані цими апаратами, на кожному турнікеті встановлять спеціальне програмне забезпечення й підключать його до інформаційно-обчислювальної системи Донбас Арени.

Усього на стадіоні планується встановити 89 звичайних турнікетів, а так само 18 - для людей з обмеженими фізичними можливостями й 8 - для VIP-персон.

donbass-arena.com