Українська правда

Томенко: Конфлікт у футболі загрожує Євро-2012

Сергей Шемшученко — 9 липня 2009, 16:15

Конфлікт в українському футболі може призвести до проведення двох чемпіонатів України з футболу і перекреслити реалізацію проекту Євро-2012.

Про це заявив заступник голови Верховної ради України Микола Томенко, повідомляє "Лига".

"На жаль, торік вже був створений небезпечний і шкідливий для українського спорту прецедент, - проведення двох чемпіонатів з баскетболу. Цей факт негативно вплинув на виступи національної збірної України з баскетболу і завдав шкоди іміджу українського баскетболу в цілому. А спортивна громадськість, на жаль, залишила поза уваги ситуацію у вітчизняному баскетболу", - сказав Томенко.

Віце-спікер зазначив, що конфлікт між керівниками футбольних клубів і дискусії про статус Прем'єр-ліги можуть завершитися не тільки створенням та проведенням двох чемпіонатів України з футболу, але й перекреслити реалізацію проекту Євро-2012.

"Можна тільки уявити собі реакцію футбольної Європи на ситуацію, коли країна не здатна провести власний національний чемпіонат, що тоді говорити про готовність провести змагання для кращих європейських національних збірних", - сказав він.

Томенко звернувся до спортивної громадськості і керівництва Національного олімпійського комітету з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася, і не допустити подальшого розколу між громадськими інституціями, які опікуються проблемами футболу і на належному рівні провести чемпіонат України з футболу.

Нагадаємо, об'єднання професійних футбольних клубів України "Прем'єр-ліга" визнано недійсним і буде припинено шляхом ліквідації. Таке рішення 6 липня прийняв Окружний адміністративний суд міста Києва. У представників УПЛ є 10 днів для подачі апеляції.