Українська правда

"Олімпійський" отримає дах вже наприкінці цього року

Сергей Шемшученко — 12 червня 2009, 12:26

На НСК "Олімпійський" в листопаді 2009 планується почати монтаж покрівлі стадіону.

Про це журналістам повідомив головний інженер ХК "Київміськбуд" Олександр Галицький під час колегії в Міністерстві у справах сім`ї, молоді і спорту України, передає УНІАН.

За його словами, зараз генеральний підрядник реконструкції спорткомплексу ХК "Київміськбуд" проводить торги з визначення виконавця на виконання комплексу робіт з будівництва покрівлі (монтаж металоконструкцій, монтаж вантової системи, облаштування мембранного покриття і фасаду із склопрофілю).

Галицький зазначив, що на сьогодні про свою готовність виконати ці роботи заявили 20 компаній, з яких близько половини, - вітчизняні ("Укрстальконструкція", "Азовінтекс", Стахановський вагонобудівний завод, Український проектний НДІ "Стальконструкція" імені Шимановського), а також зарубіжні (концерн MCH (Австрія-Німеччина-Японія), російсько-німецька, угорська, німецька, польська компанії).

Серед тієї частини компаній, які нададуть свої пропозиції, буде проведено жорсткий відбір з огляду на здатність виконати ці роботи, високої якості і точності, забезпечення матеріалами, технікою, забезпечення інженерного супроводу, а також вартості будівельно-монтажних робіт.

"В Україні все-таки є компанії, які готові узятися за цю роботу. І в критеріях оцінки саме вітчизняним виробникам, вітчизняним будівельникам буде віддано перевагу. Але технології з улаштування пристрою вант, мембранного покриття сьогодні відсутні в Україні, тому ми залучатимемо провідні європейські, а можливо, й світові компанії", - додав Галицький.

Після визначення головного підрядника з монтажу покрівлі буде проведено тендер на виготовлення металоконструкцій.

"Ми переконані в тому, що ми можемо виготовити метал, з цього металу - металоконструкції тієї якості, яка задекларована генеральним проектувальником стадіону", - відзначив він.

За даними головного інженера "Київміськбуду", у світі існує не більш як п`ять компаній, які займаються виготовленням вантових систем. "Існують домовленості з компаніями, які готові взяти участь у цьому процесі. Наприклад, компанія MCH має у своїй структурі підрозділ, здатний виконати ці роботи", - уточнив він.