Українська правда

До Євро-2012 пересуватись Польщею стане швидше

Сергей Шемшученко — 6 червня 2009, 19:14

Завдяки футбольному Євро-2012 пересуватись Польщею стане швидше. Подорож залізницею з Варшави до Гданську триватиме не як зараз 4.5 години, а всього лише 3. Автомобілем доїхати зі столиці до Вроцлава можна буде за 4 години - зараз на годину довше.

Принаймні це випливає з урядового звіту, який був затверджений Сеймом до Євро-2012.

"Здобуте право на організацію чемпіонату Європи з футболу, мало стати для нас шансом суттєво покращити інфраструктуру, стати більш цивілізованими", - розповів у недавньому інтерв'ю міністр інфраструктури Цезар Грабарчік. - "Й ми добре використовуємо цей шанс. на наших дорогах вже значне пожвавлення - ми будуємо й ремонтуємо сотні кілометрів доріг, ми інвестуємо гроші у модернізацію залізниці".

Головним ефектом від реалізації ключових проектів повинно стати значне скорочення часу на подолання відстані між великими містами. Найбільше покоротшає час проїзду з Варшави до Гданську та Вроцлава. Також швидше можна буде дістатись зі столиці до Познані, адже на 2012 рік заплановано запуск автобану А2, який буде проходити через Познань та далі до кордону з Німеччиною.

У звіті з підготовки до Євро-2012 вказано, що вже зараз відстань від Варшави до Познані можна подолати за 2 год. 50 хв., але на практиці це неможливо. натомість після введення в експлуатацію автобану, час 2 год.40 хв. стає дуже реальним.

Але з будівництвом автобану А2 на відрізку Лодзь-Варшава є проблеми. дональд Туск навіть пригрозв міністру Грабарчіку відставкою, якщо той не вирішить питання фінансування й не почне роботи.

Однак,ескперти мають сумніви, дивлячись на урядові плани.

2012ua.net