Українська правда

Україна з Хорватією продовжили невизначеність. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 6 червня 2009, 20:54

Ні для кого не секрет, що результативна нічия для України на хорватській землі була для національної збірної прийнятною.

Але гра для жовто-синіх почалася з охолоджуючого душу. Знову невпевнено зіграв П'ятов, і знову стандарт біля воріт України виявився нерозв'язним завданням для підопічних Михайличенка. Петріч зіграв у своєму стилі - опинився в потрібний час, в потрібному місці - 1:0 на першій хвилині матчу.

Після пропущеного м'яча команда Михайличенко поступово, але впевнено перетянула гру до центру поля і кілька разів виходила на ворота суперника. У підсумку нехитра атака нашої команди по закінченню перших десяти хвилин закінчилася переведенням м'яча на лівий фланг, звідки Ротань видав бездоганну передачу на Шевченка. Момент хорватські центральні захисники відверто прогавили. Форвард збірної України забив, підставиши голову під практично ідеальний навіс і зрівняв рахунок.

Варто відзначити, що після цього арбітр не призначив чистий пенальті у ворота господарів. Для кожного судді торкання суперника ногою в динамічному епізоді завжди є приводом для свистка. У штрафному збірної Хорватії на Милевському все-таки фолили, а арбітр на це не відреагував.

У другому таймі Україна продовжувала контролювати гру у своїх воріт. Крім того, перший серйозний момент у воріт "клітчатих" закінчився голом Гая, який здорово зіграв на випередження.

Але ближче до кінця гри хорвати почали нагнітати ситуацію біля воріт П'ятова, і черговий забіг у штрафний майданчик Луки Модріча закінчився ударом представника в ноги Дмитра Чигринського, звідки м'яч вже влетів у сітку воріт. Образливий гол і знову з рикошету.

Після цього до фінального свистка на полі залишалася лише одна команда. Тут були і небезпечні постріли Срна і Петріча, удар того ж Модріча і міцний каркас воріт за спиною П'ятова.

У будь-якому випадку, Україна досягла потрібного результату, хоча гра українців і залишає бажати кращого. Англійці не відпустять Хорватію на "Уемблі" після ганьби дворічної давнини, а Україні потрібно не втрачати очки в останніх матчах.

Хорватія - Україна 2:2 (1:1)

Голи: 1:0 - Петріч (2), 1:1 - Шевченко (13), 1:2 - Гай (54), 2:2 - Модріч (68)

Хорватія: Руньє, Срна, Шимуніч, Ковач, Чорлука, Праньїч, Юріч (Леко, 46), Ракітіч (Вукоєвіч, 46), Модріч, Петріч, Оліч (Манджукіч, 61)

Україна: П'ятов, Мандзюк, Кучер, Чигринський, Шевчук, Тимощук (Русол, 88), Гай, Ротань, Назаренко (Калиниченко, 76), Милевський, Шевченко (Селезньов, 23)

Попередження: Срна(72), Леко(83) - Селезньов(23), Назаренко(59), Мандзюк(80), Кучер(90)