Українська правда

УЄФА збирається підкорити український інтернет, що має грати за їх правилами

Сергей Шемшученко — 28 травня 2009, 20:11

Правники УЄФА вже проводять активний моніторинг українських ЗМІ. Загалом, поки що вітчизняні редакції в цілому працюють згідно з нормами використання зареєстрованих знаків. Про це розповів Тарас Кислий, старший юрист компанії "Magisters", що є офіційним юридичним радником УЄФА в Україні.

Саме в галузі електронних видань в Інтернеті існує найбільше порушень прав УЄФА. Так в УЄФА здивовані тим, що в Україні процес реєстрації доменних імен не регулюють. Пан Кислий надав приклад протидій Інтернет-піратству в Європі: "Практика УЄФА показує, що достатньо звернутися до власника сайту або компетентних технічних організацій - і сайт вимикають фактично через 10-15 хвилин".

Щодо ситуації в Україні Тарас Кислий висловився так: "Як це буде діяти у нас? Законодавство містить певні правила, які передбачають навіть кримінальне покарання за порушення прав інтелектуальної власності. Серед методів впливу - і штрафи, і навіть конфіскація майна".

Кислий запевнив, що УЄФА напряму та через юридичну фірму "Magisters" активно співпрацює з органами державної влади України. Спільно вони збираються відпрацювати ефективний механізм боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності, зокрема в Інтернеті.