Українська правда

Будівництво луцького аеропорту до Євро-2012 під питанням

Сергей Шемшученко — 28 травня 2009, 17:20

Перед розбудовою луцького аеропорту постало дві проблеми - його сертифікація та визначення інвестора. Про це йшлося під час засідання робочої групи з реалізації проекту "Створення у місті Луцьку на базі військового аеродрому міжнародного авіаційного вантажно-пасажирського комплексу".

Як озвучив заступник голови Волинської облдержадміністрації Василь Байцим, згідно з рішенням УЄФА до 31 липня потрібно визначитися з інвестором аеропорту. Проте інвестор, який готовий вкладати гроші у розбудову комплексу, ставить умову передачі йому в іпотеку земельної ділянки, на якій розташується інфраструктура. Але така процедура суперечить законодавству України.

На це від інвестора надійшла інша пропозиція - написання міською або обласною радою заяви до комерційного банку. Нею буде засвідчено гарантію, що кошти спрямовуватимуться винятково на проект. Але дати таку гарантію знову ж таки органи обласного і місцевого значення юридично не спроможні. Можливий варіант лише державної гарантії. Хоча держава навряд даватиме такі гарантії щодо відкритого акціонерного товариства та ще й комерційному банку.

Крім цього, до 30 листопада потрібно провести сертифікацію аеропорту. Ця процедура вимагає мінімум 450-500 тисяч гривень, які обласний бюджет наразі не може забезпечити.

"Якщо в нас буде зареєстрований аеродром, то в гіршому випадку ми зможемо обійтись тимчасовим запасним терміналом", - розповів Василь Байцим про перспективи, які відкриває реєстрація.

volynnews.com