Українська правда

Ющенко позичив Львову 300 млн гривень на підготовку до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 28 травня 2009, 16:01

Проблемні питання Львова у підготовці до чемпіонату Європи 2012 з футболу, на які звернуло увагу нещодавне засідання УЄФА, розглянув Президент України Віктор Ющенко.

Під час сьогоднішньої наради за участю керівників міста й області, будівельників компанії "Азовінтекс", що споруджує стадіон до Євро-2012, Глава держави повідомив про випуск облігацій серії "С" внутрішньої місцевої позики на суму 300 млн грн. Андеррайтером погодився виступити "Державний експортно-імпортний банк України". Уже в червні Львів отримає 100 мільйонів гривень, такі ж суми надійдуть і в наступні два квартали. З рештою коштів, необхідних для будівництва - а це ще 300 мільйонів, - львів'янам теж допоможуть, пише ukrinform.ua.

Президент дав доручення посприяти Львову в поверненні депозиту в розмірі 39 мільйонів гривень, який знаходиться в банку "Українська фінансова група". Уже тривалий час місто не може його забрати, хоча є відповідне рішення Господарського суду Києва.

Участь у нараді взяли віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, заступник глави Секретаріату Президента Юрій Богуцький, заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Ростислав Карандєєв, голова правління ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" Віктор Капустін.