Українська правда

У Донецьку збудують аеровокзальний комплекс, нереалізований у Хорватії

Сергей Шемшученко — 15 травня 2009, 18:51

Україна веде переговори з придбання проекту аеровокзального комплексу в Загребі.

Як передає "Перший Діловий", про це заявив народний депутат від Партії регіонів Борис Колесников.

На п'ятизірковому стадіоні "Донбас арена" приступили до укладки газону найкращого в Європі футбольного поля. Відкриття спортивної арени планують на день міста в кінці серпня. Загальна вартість проекту стадіону і парку, який розташується навколо нього, становить 400 мільйонів доларів. Інспектори продовжують захоплюватися готелем "Донбас арена". І навіть пішли на поступки Донецьку, який має дефіцит п'ятизіркових номерів. Якщо до стадіону та розміщення гостей УЄФА вже не має жодного зауваження, то на адресу інших пунктів критика все ж звучить. Перш за все інспектори незадоволені інфраструктурою міста.

"Зараз в Україні за великим рахунком має бути бум. Тому що це розвиток перш за все внутрішнього ринку, збут нашої продукції, тій яку ми не можемо на світових ринках збути. Але, на жаль, це доки не відбувається, будемо сподіватись, що цей час підійде ось-ось", - заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

"Потрібно професійно робити свою роботу, одягнути Україну з голочки. І гідно зустріти гостей нашого міста, я думаю, що так і буде", - зазначив народний депутат України Рінат Ахметов.

Народний депутат Борис Колесников впевнений, Донецьк зможе підготуватися до Євро-2012 на 100 %. За його інформацією, Україна розпочала переговори з Хорватією щодо купівлі нереалізованого проекту аеровокзального комплексу в Загребі. І може приступити до його будівництва вже в серпні. Вартість проекту за різними оцінками становить від 60 до 90 мільйонів євро. Інспектори УЄФА відносили відсутність аеровокзалу до ризиків, через які Донецьк може позбутися права проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу.

"Опозиція давитиме на владу, щоб добитися фінансових вливань в Євро-2012. Лише вкладення ФК "Шахтаря" і його президента - 600 мільйонів доларів в інфраструктуру Донецької області. Ми в праві попросити одну, дві речі - смуга і аеровокзальний комплекс, тому що в кризу важко знайти інвесторів. Я думаю Донецьк буде готовий на 100 %", - сказав Колесников.

21 липня у Донецьку відбудеться чемпіонат Європи серед юнаків. І це стане репетицією перед відповідальним Євро-2012.