Українська правда

Джиро д'Італія. Армстронг і Попович проведуть акцію протесту

Сергей Шемшученко — 15 травня 2009, 16:08

Представник "Астани" американець Ленс Армстронг і його товариші по команді 15 травня вийдуть на сьомий етап "Джиро д'Італія" із заклеєними логотипами спонсорів на знак протесту проти затримки зарплати.

Протест підтримали вісім з дев'яти гонщиків "Астани", зокрема українець Ярослав Попович, який перебуває на 12 місці загального заліку гонки. Казахстанський велогонщик Андрій Зеітц відмовився брати участь в акції.

"Астана" отримує фінансову підтримку від місцевої компанії "Samruk-Kazyna", але економічна криза важко вдарила по спонсору команди. Останнім часом в команді не виплачують зарплату, і Міжнародний союз велосипедистів (UCI) пригрозив позбавити "Астану" ліцензії ProTour, якщо ситуація не зміниться у найближчому майбутньому.

"Пояснив ситуацію Казахстанській федерації велоспорту, попросив певних рішень, але так і не дочекався відповіді. Ми не хочемо вдавати, що все гаразд. Я говорив з велогонщиками перед "Джиро д'Італія", і вони дуже незадоволені. Намагаюся підтримувати їх мотивацію у перегонах. Цей протест є спільним рішенням", - наводить слова менеджера команди Йохан Брунеля Спорт сегодня з посиланням на The Guardian.