Українська правда

Дніпропетровськ виконає усі заходи підготовки до Євро до кінця

Сергей Шемшученко — 15 травня 2009, 09:57

Дніпропетровськ виконає усі заходи підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, які залежать від міської влади, до кінця. Про це заявив міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, повідомляє Інтерфакс.

"Що стосується тих об'єктів, які залежать від міського голови чи міської ради, вони будуть виконані. В наших планах залишається будівництво і реконструкція лікарні імені Мечникова, ми реалізуємо проект, який за своїми технологічними можливостями має зупинити шкідливі викиди в місті в районі м'ясокомбінату. Що стосується аеропорту, це питання продовжує залежати не від місцевої влади Дніпропетровська, чи буде він проданий, чи продаж його зовсім буде припинено, я не маю жодної гарантії з боку держави, тому й коментувати його подальшу долю не вважаю за можливе", - зазначив Куліченко.

"Якби Дніпропетровський аеропорт, так як і аеропорти в решті міст-претендентів, отримав державні гарантії щодо фінансування його реконструкції, місто було б назване серед господарів чемпіонату Євро-2012", - сказав він.

Куліченко здивований тим, що, маючи аеропорти з такими ж ризиковими зонами, інші міста отримали державні гарантії їх реконструкції. За словами міського голови, документи щодо приватизації "Дніпроавіа" не розглянуто. "Без вирішення питання власника аеропорту - це лише наміри", - пояснив він.

"Якби на сьогодні аеропорт був проданий, не було б тієї тяганини, яка є на сьогодні", - зазначив Куліченко.

За його словами, Дніпропетровську потрібна була така гарантія лише з приводу аеропорту, з решти питань - гарантії не потрібні.