Українська правда

Міністр спорту Польщі дав надію Кракову на Євро-2012

Сергей Шемшученко — 15 травня 2009, 08:44

Міністр спорту Польщі Мірослав Джевєцький не виключив, що Краків ще має шанси, аби стати містом-господарем Євро-2012. У Бухаресті до фіналу Чемпіонату Європи з футболу було обрано лише 4 польські міста, проте не було серед них Кракова.

Міністр сказав, що незважаючи на рішення УЄФА, ситуація може скластися по-різному:

"Поки м`яч у грі, все можливе. Це тяжкий, великий проект, він вимагає багато зусиль і все може трапитися. Не тільки з українського боку. Бо ми на сьогодні маємо 4 міста, які дуже добре підготовлені.

Але хто сказав, що через рік не трапиться якась проблема. Звичайно, я не хочу наврочити".

На думку міністра спорту, відхилення Кракова не було викликане поганою підготовкою цього міста до ЄВРО 2012. Мірослав Джевєцький наголосив, що в Україні Дніпропетровськ також був серед досить серйозних кандидатів як місто-організатор ЄВРО 2012: "Був головним містом, але він взагалі випав з гри, бо інші міста були краще підготовлені. Невдача Кракова і Хожува полягає у тому, що у тій нашій пулі 6-ти міст усі добре працювали".

Міністр спорту Польщі нагадав, що жодні дотеперішні фінали Чемпіонату Європи з футболу не розігрувалися на 12 стадіонах, повідомляє "Польське радіо".