Українська правда

У Вроцлаві провели тендер з будівництва авіаційного терміналу до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 12 травня 2009, 16:29

У Вроцлаві три консорціуми взяли участь у тендері щодо будівництва нового авіаційного терміналу до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Цінова пропозиція фірм становила від 296 до 329 млн злотих (приблизно 92-102 млн доларів США). Організатори тендеру розраховують оголосити переможця у кінці травня, а підписати угоду - у червні цього року, передає ukrinform.ua.

Польська агенція преси (РАР) відзначає, що найпривабливішу цінову пропозицію склав консорціум Hochtief (296 млн злотих - близько 92 млн доларів США). Після нього розташувалися групи фірм, очолювані польськими компаніями Budimex Dromex та Mostostal Warszawa з 298,5 млн злотих (понад 93 млн доларів США) та 329 млн злотих (понад 102 млн доларів США) відповідно. Усі фірми зобов'язалися, що збудують термінал до кінця березня 2011 року і дали 73 місяці гарантії на об'єкт.

Організатори тендеру повідомили, що оцінка пропозицій здійснюватиметься за трьома критеріями: ціна, термін виконання та термін наданих гарантій. Президент аеропорту Даріуш Кусь зазначив, що при виборі виконавця основна увага приділятиметься ціні, а потім термінам виконання інвестиції та гарантіям.

Він визнав, що пропозиції фірм виявилися значно нижчими, ніж очікувалося.

"На цю інвестицію ми призначили понад 430 млн злотих (більш як 134 млн доларів США). Найнижча пропозиція виявилася на 140 млн злотих меншою (понад 43 млн доларів США) і ми задоволені з цього приводу", - заявив Д.Кусь.

Він додав, що з усіх польських аеропортів Вроцлав перебуває найближче до початку робіт по створенню нової інфраструктури.

Згідно з проектом, новий термінал в аеропорту Вроцлава матиме поверхню 50 тис. кв. км. Ця інвестиція дозволить збільшити пропускну здатність аеропорту з 1,2 млн до 3,2 млн пасажирів на рік. У рамках проекту також передбачається створення поблизу аеропорту більш як 1 тис. місць для паркування автомобілів.