Українська правда

У Львові розповіли скільки будуть заробляти на Євро

Сергей Шемшученко — 3 квітня 2009, 19:27

Земельні роботи з будівництва у Львові стадіону до Євро-2012 виконано на 95%. "За тиждень плануємо завершити їх повністю. До кінця наступного місяця маємо закінчити залиття фундаменту. Наразі завершено лінійні частини фундаменту північної сторони, частину фундаменту східної, приступаємо до робіт по південній стороні", - повідомив 3 квітня під час брифінгу щодо перебігу будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові директор Львівської філії "Азовінтекс" Ігор Семьонов.

За словами директора, роботи виконують за графіком: "Працює 70 одиниць техніки, 150 людей, 80 з них львів'яни". Він також підтвердив, що Львівська міська рада оплатила цьогоріч підприємству за виконані роботи 4 млн грн, 5 млн грн місто ще не проплатило. На яку суму готове підприємство виконувати роботи з відтермінуванням оплати, він не повідомив. Загалом місто заплатило "Азовінтексу", за словами директора департаменту Євро-2012 ЛМР Олега Засадного, 7 млн грн.

Загальна вартість робіт з будівництва об'єкту - 670 млн грн: 609 млн грн - будівництво стадіону, решта - витрати, пов'язані із інфляцією, супутні витрати, зовнішні мережі, перенесення магістрального питного водопроводу (на це заплановано виділити 15 млн грн).

"Перенесення водопроводу не заважатиме проведенню робіт та організації водопостачання. Виконання робіт заплановано на травень", - запевнив директор дирекції з будівництва стадіону до Євро-2012 Віталій Сулима. Він додав, що кошти, заплановані на будівництво стадіону, дозволять збудувати стадіон тризіркового рівня відповідно до європейських стандартів: "В Польщі вартість будівництва стадіонів до Євро становить 160-250 млн євро". Цього року на будівництві заплановано освоїти 300 млн грн. "Щодо фінансування стадіону, то у нас є меморандум, підписаний з ФК "Карпати", договір про співпрацю з ФК "Львів"", - зазначив О. Засадний.

Він додав, що місто впевнене за презентацію стадіону перед Мішелем Платіні, який 14-15 квітня приїде в Україну для ознайомлення із перебігом підготовки до Євро-2012. "В Польщі будівництво стадіонів знаходиться на рівні проведення тендерів з визначення генпідрядників. Днями ми успішно склали звіт перед інспекторами УЄФА щодо будівництва стадіону. Ми представили проект бізнес-плану стадіону, який підтверджує його рентабельність при 50% наповненості та теперішній кількості матчів. Зокрема за рахунок продажу квитків, права трансляції.

Ми розраховуємо, що прибуток на кожну людину від реалізації лише продуктів харчування в час матчу становитиме 20-30 грн. Також ми проведемо тендери на назву стадіону, оператора стадіону. Ми розраховуємо, що це буде екскурсійний об'єкт, який щодня відвідуватиме 500 туристів", - розповів О. Засадний. Він додав, що вже розроблено генплан території навколо стадіону: "Це важливий об'єкт. Оскільки йдеться про те, щоб адміністративні приміщення було винесено за межі центру міста - ЛМР, Львівська ОДА. Тут заплановано будівництво великого виставкового комплексу. Цей проект мають винести на найближчу сесію ЛМР".

Директор департаменту Євро-2012 ЛМР також повідомив, що за тиждень до Львова приїде консультант із ТзОВ "ПМ Консалтинг", з яким місто підписало угоду щодо надання послуг з будівництва стадіону: "Для нас були важливі їхні рекомендації щодо покращення комерційної привабливості об'єкту".

zaxid.net