Українська правда

Корчміда не дискваліфікували за допінг

Сергей Шемшученко — 1 квітня 2009, 20:54

На засіданні виконкому Федерації легкої атлетики України Олександру Корчміду оголосили громадський осуд за вживання забороненого препарату ефедрину.

Чемпіон Європи серед молоді 2003 року зі стрибків з жердиною Олександр Корчмід отримав позитивний результат допінг-проби, яку здавав на донецьких змаганнях "Зірки жердини" нинішнього року. В аналізах броварчанина кількість ефедрину перевищувала гранично припустиму норму.

На засіданні Виконкому Федерації легкої атлетики України відбулося заслуховування справи атлета і його особисті пояснення, під час яких Корчмід надав усі лікарняні довідки, рецепти та докази того, що саме в цей час він хворів на бронхіт і вживав тривіальний Бронхолітин, в якому і містилася заборонена речовина. Крім того, Олександр надав виклики організаторів змагань на низку міжнародних турнірів, які проводилися саме в цей термін, але на яких він відмовився виступати в останній момент саме через хворобу.

Зважаючи на те, що ефедрин не відноситься до ряду стероїдних та анаболічних препаратів, на обґрунтовані докази атлета і, звісно, на те, що це було його перше порушення допінгових правил Виконком ФЛАУ постановив обмежитися щодо Олександра Корчміда оголошенням громадського осуду та дискваліфікацією його результатів на турнірі "Зірки жердини". Нагадаємо, що нинішнього року в Донецьку броварчанин посів п'яте місце з результатом 5м62см.

За чинними правилами ІААФ рішення Виконкому ФЛАУ є визначальним, але не остаточним. Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, отримавши рішення з України, має право підтвердити цей вердикт або ж засудити, пропонуючи власне бачення.

ФЛАУ