Українська правда

Балтача розповів за рахунок чого можна обіграти Англію

Сергей Шемшученко — 30 березня 2009, 17:08

Переможець Кубка володарів кубків-86 у складі "Динамо" і директор футбольної академії в Лондоні Сергій Балтача розповів про майбутній матч Англія - Україна, який відбудеться в середу, 1 квітня.

"Я не бачив вживу поєдинок Англія - Словаччина (4:0), застряг у заторах, але коли приїхав до табору збірної України, щоб відвідати Євтушенко і Михайлова, то вони якраз розбирали матч в запису. Коли закінчили, то передали моєму синові Мишкові набір іграшкових машин і літаків, а потім ми спілкувалися години чотири. Про майбутній матч не говорили, але вважаю, що рахунок 4:0 може розслабити Англію і допомогти нам. Для Словаччини це був вихідний день, вони берегли сили на середу. Та й хто такі словаки? А в самої збірної Англії нічого "спешіал" немає. Головне - не злякатися цього "пекла" - "Вемблі".

Є таке слово selfrespect - самоповага. Треба, щоб професійна гідність була на рівні. Тоді Україна може обіграти англійців, а я ставлю на 1:0, як у 84-му ми з Малафєєвим здолали їх на старому "Уемблі" - 2:0. Та й яка різниця, на "Вемблі" матч або в Запоріжжі? Треба грати на своєму рівні.

Наша збірна - прагматична команда, грає на результат, це те що треба. Так, не завжди є гра, але для впевненості молодим хлопцям насамперед потрібен результат. Щоб домогтися його в таких матчах - потрібні лідери. Вірю, що ним може стати Шевченко. Хоча тут потрібно не ім'я, а його готовність. Захисники збірної Англії самі по собі - не високого рівня, повільні. Тому той же Террі і не грає в Європі. Він гарний у повітрі. Але не думаю, що витримає швидкісний забіг на 30 метрів. Плюс один в один - слабкий. Проти довгоногого нападника йому було б несолодко.

Звичайно, Англія з Капелло - інша команда. Якщо попередні тренери формували склад так, як хотіла того преса, то італійцю газети по барабану. Він налагодив дисципліну. Для нього не існує імен. Але цю Англію іспанці обіграли як дворову команду. Слухав, що говорив коментатор матчу Англія - Словаччина. Мовляв, Словаччина, може, і слабкіша України, але обіграти наших не буде проблемою. Відчувається зверхність. Мене б це дуже розізлило".

Сєгодня