Українська правда

Львів запропонував шість готелів для УЄФА

Сергей Шемшученко — 23 березня 2009, 10:24

Львів запропонував готелі, в яких зможе розміститися міні-штаб-квартира УЄФА та футболісти національних збірних, що проживатимуть у місті під час проведення фінальної частини Євро-2012, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Загалом запропоновано 6 готелів, по два на кожну пропозицію, для того, щоб УЄФА мало можливість зробити вибір.

Департамент Євро-2012 отримав чіткі вимоги, яким повинен відповідати готель, щоб виконувати функції штабу для УЄФА або тимчасового помешкання для футбольної збірної.
"Готель під міні-штаб-квартиру буде задіяний під час проведення Євро-2012 та впродовж 5 днів після проведення останнього матчу у місті в межах чемпіонату. Рекомендований готель повинен бути 5-ти зірковим, мати не менше 63 стандартних двомісних номерів, 15 номерів люкс, 2 президентські люкс-апартаменти, конференц-зал, паркінг на 25 автомобілів, а також надавати певний перелік послуг.

На даному етапі тільки "Леополіс" і "Дністер" зможуть забезпечити виконання цих вимог. Тому ми запропонували обидва ці готелі, а УЄФА повинно зробити вибір на користь одного з них", - розповів Олег Засадний.

Для розміщення команд-учасниць турніру Департамент Євро-2012 спільно із головним управлінням містобудування та просторового розвитку ЛОДА пропонують готелі "Євроготель", "Древній Град", "Ріксус" та "Женева-Променада Готель".

"Вибираючи готель для команди, ми насамперед, враховували його наближеність до стадіону та тренувального поля. Відповідно до вимог УЄФА, окрім 4-5 зіркових стандартів, готель повинен знаходитися у 100-кілометровій зоні від основного стадіону та в межах 20 хвилин їзди від тренувального поля", - наголосив директор департаменту ЄВРО 2012 ОЛег Засадний.

За його словами, лише з кращими із запропонованих готелів будуть підписані угоди. Інші готелі будуть запропоновані для поселення так званої сім'ї УЄФА, зокрема, VIP- гостей, рефері, служби допінг-контролю, представників та партнерів УЄФА. Окрім того, для поселення цих гостей буде запропоновано ще 49 готелів Львова та області 4-5 зіркового класу.