Українська правда

Бубка розповів скільки витратив на спорт

Сергей Шемшученко — 27 січня 2009, 14:28

Національний олімпійський комітет України за останні два роки витратив більше 56 мільйонів гривень на підтримку олімпійської підготовки за різними програмами.

Про це 27 січня під час засідання Організаційного комітету з підготовки до Олімпійських ігор повідомив президент НОК Сергій Бубка, провідомляє прес-служба НОК.

Зокрема НОК витратився на надання безповоротної фінансової допомоги федераціям та спортсменам, виплата стипендій, винагород за результатами конкурсів, придбання наукового та медичного обладнання, проведення семінарів та забезпечення участі у міжнародних семінарах українських фахівців, залучення матеріальної спонсорської допомоги, коштів державного бюджету та міжнародних спортивних організацій, надання послуг безоплатного мобільного зв'язку.

Крім того, частина цих грошей пішла на екіпірування Олімпійської збірної. Нагадаємо, вартість одного комплекту форми, дизайнерські рішення якої викликали неоднозначні оцінки, - 2000 євро.

"Завдяки придбанню Національним олімпійським комітетом сучасного наукового та медичного обладнання на загальну суму понад 7 мільйонів гривень олімпійська підготовка вийшла на якісно новий вищий рівень", - зазначив керівник олімпійського комітету.

Крім того, за словами Бубки, протягом останніх двох років Національний олімпійський комітет здійснює фінансування науково-дослідної роботи "Система підготовки спортсменів України до Олімпійських ігор".

Загалом на реалізацію цієї програми нами було виділено 1 мільйон гривень. В цьому році робота триватиме, на її забезпечення заплановано 500 тисяч гривень - її основна мета олімпійські Ванкувер і Лондон.