Українська правда

Депутати Львова не можуть знайти гроші на новий стадіон

Сергей Шемшученко — 18 грудня 2008, 16:21

На сесії Львівської міської ради лише 33 депутати проголосували за зміни до ухвали від 6 листопада 2008 року "Про випуск облігацій серії С місцевої позики". Змінами до ухвали пропонувалося змінити тип облігацій на іменні, оскільки цього вимагають нові зміни в українському законодавстві. Також пропонувалося доповнити ухвалу пунктом про те, що ці запозичення 200 млн грн, за які проголосували депутати 6 листопада, будуть здійснюватися з метою залучення коштів для підготовки до Євро-2012, в тому числі для будівництва стадіону.

На думку міського голови Львова Андрія Садового, депутати зробили велику помилку, не проголосувавши за цю ухвалу. "Мені було цікаво, хто з депутатів підтримує львів'ян, адже зараз банки встановлюють на депозити відсоткову ставку 30% у валюті. Ми ж зараз маємо можливість взяти позику - від 12% у гривнях. Це дешеві гроші для Львова, люди, які не голосували, цих грошей не хочуть", - наголосив міський голова.

Андрій Садовий також додав, що депутати можуть бути спокійними, адже кожна гривня з цієї позики повинна використовуватися лише згідно з рішенням сесії.

www.zaxid.net