Українська правда

Павленко: Червоненко не винен у ліквідації Нацагентсва

Сергей Шемшученко — 17 грудня 2008, 16:11

Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко вважає, що ліквідація Нацагенства з питань підготовки до Євро-2012 сталася не через персону його керівника Євгена Червоненка, а через "вимогу закону".

Про це він сказав у інтерв'ю "Спорт Сегодня".

"Усі дії, пов'язані з реорганізацією нацагентства, у меншій мірі пов'язані з особою Євгена Червоненка", - наголосив міністр.

На думку Павленка, Нацагентство Червоненка могло стати центральним органом у системі підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Для цього у нього був час і всі можливості. На жаль, йому це не вдалося. Тому Кабінет міністрів вирішив ліквідувати агентства як окремо взятий орган і створити координаційне бюро у структурі урядового Секретаріату", - повідомив міністр.

На його думку, справа не лише у відносинах між нацагентством і федерацією футболу, Кабінетом міністрів, Міністерством спорту.

"Є ще і вимога закону. Адже відповідно до чинного закону про Кабінет міністрів не може бути відособленого органу центральної виконавчої влади, що не має статусу міністерства. Тому реорганізація нацагентства була неминучою", - підсумував Павленко.