Українська правда

Всесвітня олімпіада. Чоловіча збірна України грає унічию з Китаєм, а жінки перемагають Голландію

Сергей Шемшученко — 20 листопада 2008, 20:32

У сьомому турі Всесвітньої шахової Олімпіади, що проходить у Дрездені, чоловіча збірна України зіграла унічию з Китаєм - 2:2. Партії за усіма чотирма дошками закінчились нічиїми, найдовше за перемогу боровся Сергій Карякін, але реалізувати матеріальну перевагу у ендшпілі не зумів, погодившись на нічию на 50-ході.

Результати зустрічі Україна-Китай. Чоловіки:
Ван Юе (Китай) - Василь Іванчук (Україна) - 0,5:0,5
Сергій Карякін (Україна) - Бу сянджи (Китай) - 0,5:0,5
Ні Хуа (Китай) - Захар Єфименко (Україна) - 0,5:0,5
Андрій Волокітін (Україна) - Ванг Хао (Китай) - 0,5:0,5

Збірна Росії зазнала першої поразки - з рахунком 1,5:2,5 вона поступилась Вірменії. Німці перемогли Румунію (2.5:1.5), Франція - Індію (2.5:1.5), Ізраїль-Іспанію (3:1), США-Угорщину (2.5:1.5). Азербайджан не зміг впоратись з Англією - 2:2.

Після семи турів чоловіча збірна України посідає шосте місце у командному заліку, на її рахунку 11 очок (за перемогу команда отримує 2, а за нічию 1 очко). Лідирує збірна Вірменії (13 очок), далі йдуть Німеччина, Ізраїль і Франція (по 12 очок). Росія п'ята, Китай сьомий (по 11 очок), слідом з такою самою кількістю очок йдуть В'єтнам і США.

Жіноча збірна України впевнено переграла Голландію - 3,5:0,5.

Результати зустрічі Україна-Голландія. Жінки:
Пенг Жаокін (Голландія) - Катерина Лагно (Україна) - 0:1
Ганна Ушеніна (Україна) - Петра Шуурман (Голландія) - 1:0
Мерліс Бенсдорп (Голландія) - Інна Гапоненко (Україна) - 0:1
Наталія Здебська (Україна) - Арлетт ван Веерсел (Голландія) - 0,5:0,5

Жіноча збірна Китаю перервала свою виграшну серію, зігравши унічию із збірною США. Росія була сильнішою за Польщу (3:1).

Українки піднялися на друге місце у командному заліку! У них 12 очок. Вище тільки збірна Китаю з 13 очками. Росіянки треті, за ними - США, Угорщина, Сербія, Польща, Індія - у цих збірних по 11 очок.

Попереду ще 4 тури змагань. У восьмому турі, який відбудеться у п'ятницю, чоловіча збірна України зустрічатиметься з Новою Зеландією - проблем з перемогою не повинно виникнути. У жінок буде значно серйозніший супротивник - збірна Китаю.