Українська правда

Львівщині на Євро-2012 потрібно 12.5 млрд гривень

Сергей Шемшученко — 20 листопада 2008, 18:24

Львівська обласна державна адміністрація подала на погодження до Міністерства економіки оновлену Регіональну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (Львівська область), яка приведена у відповідність до постанови Кабінету Міністрів України від 16.10.08 № 937 "Про внесення змін у додатки 1-3 до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу".

Загальна вартість заходів з підготовки до Євро-2012 у Львівській області оцінюється майже у 12,5 млрд грн. З цієї суми 19% буде профінансовано з державного бюджету, 18% - з місцевих бюджетів області та м. Львова і 63% - коштом інвесторів.

Основними статтями витрат за рахунок коштів державного бюджету є: видатки на транспортну інфраструктуру області та у м. Львові (будівництво та ремонт доріг державного значення, реконструкція "Міжнародного аеропорту "Львів") - 1,9 млрд грн (80% видатків з Держбюджету); проведення реставраційних та ремонтних робіт у будівлях театрів, музеїв, у спорудах на території національних заповідників, парків культури і відпочинку у м. Львові, у містах і селах за маршрутом руху туристів - 152,9 млн грн (6,4 %); створення систем безпеки, реагування, запобігання надзвичайним ситуаціям та екстреної медичної допомоги територіальними підрозділами Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Міністерства надзвичайних ситуацій України і Міністерства охорони здоров'я України - 141,1 млн грн (5,9 %); реконструкція гуртожитків вищих навчальних закладів у м. Львові - 92 млн грн (3,9 %); закупівля апаратно-студійного блоку та пересувної телевізійної станції формату HD для потреб Львівської обласної державної телерадіокомпанії - 45,1 млн грн. (1,9%).

Основні видатки з місцевих бюджетів передбачені на: будівництво та ремонт автодоріг, трамвайних і тролейбусних ліній у м. Львові, закупівля нового електротранспорту - 1,2 млрд грн (56,7% видатків бюджету м. Львова); будівництво нового стадіону у м. Львові - 670 млн грн (30,6%); проведення реставраційних та ремонтних робіт на пам'ятках архітектури - 133,7 млн грн (6,1%); ремонт та переоснащення медичних закладів м. Львова - 101 млн грн (4,6%).

За рахунок коштів інвесторів буде збудовано та відремонтовано більше 50 готелів на території області та у м. Львові, а також з'явиться нова концесійна дорога від кордону з Республікою Польща до м. Львова.

www.zaxid.net