Українська правда

У Львові перевірять "зірковість" готелів

Сергей Шемшученко — 24 жовтня 2008, 09:15

23 жовтня у Львові пройшла науково-практична конференція "Індустрія гостинності України та Польщі: разом готуємось до Євро-2012", яка відбулася в межах конгресу "Індустрія гостинності" на IХ Міжнародній виставці-ярмарку "ТурЕКСПО-2008". До участі в конференції був запрошений директор департаменту "Євро-2012" Олег Засадний, який під час відкриття конференції зазначив, що туристична інфраструктура Львова почала розвиватися швидкими темпами. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На його думку, Євро-2012 дало потужний поштовх для розвитку туристичної галузі міста загалом та готельної сфери зокрема, але цей процес наразі знаходиться на початковій стадії, тому готельна сфера потребує підтримки з боку міста. Для цього необхідно розробити план розвитку готельної та туристичної сфер в місті на наступні 15-20 років. А вже підготовка до Євро-2012 повинна стати гармонійною частиною загальної концепції розвитку туризму в місті.

Під час конференції обговорювалось питання необхідності моніторингу "зірковості" львівських готелів. Відтак, Національне агентство з підготовки до Євро-2012 планує здійснити анкетування усіх діючих готелів з метою перевірки їх на відповідність задекларованому зірковому рівню, відповідно до вимог як національного стандарту, так і УЄФА. Про це повідомила експерт з розміщення Національного агентства з підготовки Євро-2012 Людмила Мещерських. Такий крок експерт пояснила тим, що не всі діючі готелі відповідають тим зірковим категоріям, які їм присвоєно. Мещерських повідомила, що з 1 квітня 2009 року будуть введені нові державні будівельні норми, які впливатимуть на покращення готельних умов і відповідно якості послуг.

В свою чергу, представник польської сторони Анджей Богуцький (заступник голови правління, національний координатор з питань інфраструктури спілки PL-2012), заявив, що підвищення стандартів якості готельних послуг є досить важливим, адже досвід попередніх чемпіонатів засвідчив, що 80% вболівальників, які приїжджають на матч, через деякий час повертаються до міста на відпочинок з друзями, якщо їхні смаки задоволено.

У Львові діє 36 готелів різної категорійності. Відповідно до Генерального плану до 2012 року 50 готелів функціонуватимуть у Львові та ще 33 - в туристично розвинених районах області. Усі вони будуть задіяні до Євро-2012.

www.zaxid.net