Українська правда

Львівським паралімпійцям виплатили більше півмільйона гривень

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2008, 16:59

Сьогодні, 17 жовтня, голова Львівської ОДА Микола Кміть та голова Львівської облради Мирослав Сеник урочисто привітали членів Паралімпійської збірної України від Львівщини, котрі нещодавно повернулися з Ігор в Пекіні.

З обласного бюджету переможцеві Паралімпійських Ігор Роману Павлику, котрий завоював два золота та одне срібло, за кожну золоту нагороду вручили 100 тисяч гривень, а за срібну - ще 80 тисяч гривень. Бронзовому призеру Паралімпіади Антону Стабровському за медаль вручили грошову нагороду у розмірі 50 тисяч гривень. Окрім того, грошовими нагородами за участь в Параолімпійських Іграх нагородили ще 12 львівських спортсменів. Розмір премій складав 4-7 тисяч гривень.

Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної ради нагородили не лише спортсменів та їх тренерів, а й лікарів, директорів спортивних шкіл для інвалідів. Голова Львівської облради Мирослав Сеник нагородив Романа Павлика та Антона Стабровського "Відзнакою обласної ради".

Спеціально на цю зустріч приїхав президент Національного Паралімпійського комітету України, народний депутат Валерій Сушкевич, котрий зазначив, що зусиллями керівництва області ставлення до проблем інвалідів на Львівщині є найкращим в Україні.

zaxid.net