Українська правда

"Металіст" починають накривати

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2008, 16:28

У ході реконструкції стадіону "Металіст" (Харків) розпочато спорудження опор для покриття. За проектом 24 основні та 24 допоміжні опори триматимуть дах, який закриватиме дві третини стадіону. Про це повідомив начальник управління облдержадміністрації з координації підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012 Олексій Токар.

За його словами, з початку реконструкції головної спортивної споруди Харківщини - стадіону "Металіст" виконано робіт на суму 73,6 млн грн, майже половину з яких (34,5 млн грн) - за 9 місяців поточного року. Загальна вартість робіт з реконструкції стадіону становить 403,0 млн грн.

Проект реконструкції фінансується з обласного та місцевого бюджетів. У цьому році з держбюджету надана субвенція в розмірі 20 млн гривень, яка буде використана на реконструкцію стадіону "Металіст".

Після завершення будівництва східної трибуни ведуться роботи зі скління та благоустрою підтрибунних приміщень. Нині ця трибуна готова на 90%. Виконуються також роботи з перенесення усіх видів мереж, поліпшення інфраструктури південної трибуни тощо.

Після завершення реконструкції загальна місткість стадіону становитиме 41995 місць, 100 з яких - для людей з фізичними вадами. Таким чином, стадіон "Металіст" стане третім за розміром стадіоном України.

За нормами УЄФА стадіон місткістю більш як 40 тисяч глядачів може приймати матчі групового етапу та 1/4 фіналу чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

ukrinform.ua