Українська правда

Садовий у непобудуванні стадіону звинуватив пресу

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2008, 10:54

"Коли кожного дня у пресі чинився тиск: вже і негайно назвати ім’я інвестора стадіону, результати інвестиційного конкурсу, тоді й було конкурсною комісією прийнято, на мою думку, оптимальне рішення щодо "Альпіни", від якого ніхто не постраждав", – так учора, 16 жовтня, під час брифінгу мер міста Львова Андрій Садовий пояснив ситуацію, чому компанія "Альпіна"–переможець інвестиційного конкурсу, з інвестора перетворилася на проектувальника стадіону.

Він додав, якби тоді цього не було зроблено, то сьогодні Львів не мав би проекту, його погодження і вилетіли б з процесу підготовки до "Євро-2012". За словами Садового, тоді конкурсна комісія одностайно прийняла рішення укласти угоду з "Альпіною" на генпідряд і проектування стадіону. "Я нагадаю, це не було рішення міського голови, а конкурсної комісії", – заявив мер міста.

Пізніше, під час свого звіту голова конкурсної комісії, перший заступник міського голови Олег Синютка повідомив, що Львів не мав жодної інвестиційної пропозиції, яка б відповідала умовам конкурсу.

Незважаючи на все, Садовий заявив: "Сьогодні ми маємо всі погодження і можемо приступати до будівництва стадіону. Хіба ж це погано?". Та, на запитання журналістів, чому ж тоді будівництво не ведеться, далі пояснив все відсутністю генпідрядника. Водночас він запевнив, якщо почати швидко працювати, то за два тижні можна укласти угоду про генпідряд.

Наразі, за його словами, Львів має право згідно з рішенням Мінекономіки укладати угоду про генпідряд з однією фірмою, на вартість робіт, не більше 85 млн євро.

"Будувати стадіон – складний процес. Якщо з’явиться генпідрядник, якого влаштує ця сума, ми будемо з ним працювати. Якщо ні – будемо проводити тендер і погоджувати нові терміни з УЄФА", – додав Садовий.

zik.com.ua