Українська правда

Право проведення "Євро-2012" у Львова не забрали, – Микола Кміть

Сергей Шемшученко — 26 вересня 2008, 18:52

УЄФА залишає за собою право скоротити кількість основних стадіонів, на яких відбуватимуться матчі "Євро-2012" в Україні та Польщі - з 8 до 6. Але це ще не означає, що їх скоротили. Є ризик щодо стадіону у Львові та щодо 3 стадіонів у Польщі,отож УЄФА страхується- про це сьогодні, 26 вересня, у коментарі ЗІКу зазначив голова Львівської ОДА Микола Кміть.

Так голова Львівської ОДА прокоментував сьогоднішнє, 26 вересня, рішення УЄФА про те, щоб залишити "Євро-2012" в Україні та Польщі. При цьому УЄФА застерегло за собою право скоротити кількість стадіонів, які приймуть змагання з 8 до 6.

За словами Миколи Кметя, таким рішенням УЄФА перестрахувала себе, і, до того ж - стимулюватиме Львівщину чітко дотримувати графік побудови стадіону. "УЄФА може залишити 6,7 чи 8 основних стадіонів, оскільки точно визначено, що буде 16 команд", - додав Микола Кміть. Він також підкреслив, що у Польщі три стадіони на такій самій стадії підготовки, які і львівський.

"Щодо угоди про Генпідряд з компанією "Альпіна", знаю, що тривають переговори, але я не бачив протоколу розбіжностей, щоб говорити, чому не підписано угоду. До сьогодні вона, за усними гарантіями міського голови Андрія Садового, мали б бути підписана. Та я її не бачив", - сказав голова Львівської ОДА.

Микола Кміть також нагадав, що Львів має ще три місяці для пошуку інвестора, однак на якій стадії цей пошук, - невідомо.

zik.com.ua