Українська правда

Українські паралімпійці повернулися на Батьківщину

Сергей Шемшученко — 21 вересня 2008, 20:48

21 вересня в столичному аеропорту Бориспіль, незважаючи на дощ, зустрічали членів української паралімпійської збірної команди, яка повернулась з ХІІІ літніх паралімпійських ігор.

Зустрічали героїв Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, голова комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України Павло Костенко, віце-президент Національного олімпійського комітету України, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та керівник головної служби гуманітарної політики та з питань збереження національного культурного надбання Секретаріату Президента України Олександр Биструшкін.

Юлія Тимошенко привітала спортсменів з блискучим виступом, адже 74 медалі та 4 загальнокомандне місце є видатним результатом. Прем’єр-міністр подякувала кожному спортсмену, а особливі слова вдячності висловила на адресу президента Паралімпійського комітету Валерія Сушкевича. Юлія Тимошенка повідомила, що кошти необхідні для виплати винагороди всім чемпіонам та призерам у бюджеті вже виділені.

Олександр Биструшкін зачитав вітання від Президента України Віктора Ющенка та додав від себе, що країна пишається своїми героями, завдяки яким на Паралімпіаді 24 рази звучав гімн України, і 74 рази піднімався синьо-жовтий прапор..

Міністр Юрій Павленко підкреслив, що виступи паралімпійців є прикладом мужності та сили волі і наголосив, що в країні жоден об’єкт, як соціальної, так і спортивної інфраструктури не може бути зданий в експлуатацію, якщо він не пристосований для людей з особливими потребами.

Григорій Суркіс передав слова привітання від президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки та від себе особисто. Григорій Суркіс зазначив, що виступи українських паралімпійців є взірцем для футбольної команди країїни.

Наприкінці урочистостей зразковий дитячий хор заспівав українською мовою пісню гурту Квін, яка отримала назву "Ви чемпіони".

kmu.gov.ua