Українська правда

День сьомий. Українці поведуть боротьбу за медалі у 6 видах спорту

Сергей Шемшученко — 14 серпня 2008, 21:17
Стрільба з лука. Українець Віктор Рубан зможе поборотися за медаль, яка буде розіграна в цей же день. У зустрічі за вихід до чвертьфіналу Рубану буде протистояти поляк Яцек Проц.

Легка атлетика. У сьомий день змагань бере старт легка атлетика. У п`ятницю визначаться володарі двох комплектів медалей. У штовханні ядра за нагороду поборються українці Андрій Семенов та олімпійський чемпіон Афін Юрій Білоног. У фіналі в бігу на 10 000 метрів Україну буде представляти Наталія Беркут.

У багатоборстві стартують в сьомий день Наталя Добринська, Людмила Блонська та Ганна Мельниченко.

Дмитро Глущенко стартує у кваліфікації в бігу на 100 метрів. Змагання в метанні молоту розпочинають Євген Виноградов, Ігор Тугай та Артем Рубанко.

У бігу на 800 метрів розпочинає кваліфікацію Тетяна Петлюк та Юлія Кревсун. Кваліфікацію у бігу на 1500 метрів у чоловіків розпочинає Іван Гешко.

Олена Антонова, Наталія Семенова та Катерина Карсак будуть змагатися в кваліфікації в метанні диска.

Горпинич Валентина розпочне змагатися в бігу на 3000 метрів з перепонами.

У потрійному стрибку виступають у відборі Світлана Мамеєва, Лілія Кулик та Ольга Саладуха.

Бокс. Бій за вихід до чветьфіналу у вазі до 57 кг проведе Василь Ломаченко проти узбека Султонова.

Велоспорт (трек). У кваліфікації в індивідуальній гонці переслідування у жінок та чоловіків беруть старт Віталій Попков, Володимир Дюдя та Леся Калитовська. Медалі ж у цих дисциплінах буде розіграно на наступний день.

Стрибки у воду. Кваліфікацію на триметровому трампліні будуть проходити Олена Федорова та Ганна Письменська.

Кінний спорт. Кваліфікацію в індивідуальних та командних змаганнях розпочинають Олександр Онищенко, Жан Клод Ван Геберге та Катерина Оффель.

Фехтування. У командних змаганнях побореться за медаль чоловіча збірна України в шпазі, в складі Максима Хвороста, Віталія Медведєва, Дмитра Чумака та Богдана Нікішина. Першим суперником українців по чвертьфіналу стане команда Польщі.

Дзюдо. В останній день змагань в дзюдо буде розіграно два комплекти нагород. У вазі понад 100 кг за нагороду розпочне боротьбу Євгеній Сотніков, першим суперником якого стане бразилець Шліттлер. У категорії понад 78 кг українка Марина Прокофьєва розпочинає з другого кола, де зустрінеться з переможцем пари Тонг (Китай) - Донгузашвілі (Росія).

Академічне веслування. У півфінальному запливі парних четвірок візьме участь українська команда у складі: Сергій Гринь, Володимир Павловський, Олег Ликов, Сергій Білоусенко. Орієнтовний час початку запливу 11:40 за Києвом. У змаганнях жіночих парних двійок український дует у складі Катерини Тарасенко та Яни Дементьєвої позмагається у заохочувальному фіналі В (за 7-е місце). Орієнтовний час заїзду - 12:30 за київським часом.

Вітрильний спорт. У змаганнях класу RS:X серед жінок візьме участь українка Ольга Маслівець. У цьому ж класі, але серед чоловіків на старт вийде Максим Оберемко. У класі 49-й Україну представлятимуть Родіон Лука та Георгій Леончук.

Плавання. У півфіналі в цей день попливують Андрій Сердінов та Сергій Бреус. У кваліфікації на 1500 вільним розпочне змагання Сергій Фесенко. В естафеті 4x100 комплексом жіноча та чоловіча збірна України спробують вийти до фіналу.

Теніс. Свій чвертьінальний матч мають зіграти сестри Бондаренки. Їхнім суперником буде пара Пеннетта/Скьявоне (Італія).

Важка атлетика. У вазі до 75 кг у жінок боротьбу за медаль поведе Надія Миронюк.

Стрільба. У стрільбі з гвинтівки на 50 метрів боротьбу за медалі поведуть українці Юрій Сухоруков та Артур Айвазян.